Site pictogram Antieke-eettafels.nl

Hoe herken ik een antieke, originele tafel?

In uw zoektocht naar een orginele antieke tafel zult u er vast tegen aangelopen zijn:
De reproducties van het origineel, oftewel; namaak van een antieke tafel.

Een originele (dus uit de tijd) tafel met een leeftijd van ca 150-200 jaar of ouder is een schaars goed.
Deze tafels zijn zelden gezien en daardoor waardevolle objecten geworden. Hierdoor is het verleidelijk voor diverse handelaren of antiquairs om deze na te maken, te reproduceren.

Een leek zal deze tafels niet herkennen als zijnde reproducties, maar zal in de veronderstelling zijn met een authentieke tafel van doen te hebben.
Mocht u op zoek zijn naar een authentieke tafel met de daarbij behorende uitstraling, dan zal dit niet zijn wat u wilt. Ook het restwaarde aspect kan hierin een belangrijke rol spelen, een authentieke tafel zal een zekere (hoge) restwaarde kennen en zal waarschijnlijk zelfs in waarde stijgen. Dit gaat niet op voor de reproducties, de markt wordt ermee overspoeld en ze worden tot op heden nog geproduceerd.

Hieronder geven wij u een uiteenzetting waarop te letten bij de aankoop van een authentieke tafel, wij nemen eettafels als voorbeeld.

Kenmerken antieke originele eettafels.

 

 

 

 

Wij hopen u hiermee een beeld te hebben kunnen geven van de diverse kenmerken en aandachtspunten voordat u overgaat tot de aankoop van een antieke eettafel.
Bij ons hoeft u zich uiteraard geen zorgen te maken omtrent de authenticiteit!

Ons aanbod vindt u hier.

Mobiele versie afsluiten