Meer beenruimte maken bij een antieke eettafel

Een vaak voorkomend probleem bij een authentieke eettafel is de beperkte beenruimte.
Er zijn diverse mogelijkheden deze te vergroten, hier behandelen wij het inzagen van het onderstel.

Wanneer inzagen van het onderstel

Deze methode om meer beenruimte te verkrijgen kan gehanteerd worden wanneer de tafel reeds over een gebruikelijke bladhoogte van 78 a 80cm beschikt, waardoor de eenvoudige methode, het verlengen van het onderstel geen optie is.
Meer beenruimte zal gewonnen moeten worden d.m.v. een ingreep in de tafel zoals hij nu is.

Inzagen van het onderstel voor meer beenruimte

Om meer beenruimte te creëren, bij een gelijkblijvende bladhoogte, is het dus een gebruikelijke oplossing om de draagplanken van het onderstel wat in te korten. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor de benen onder de tafel.

Dit inkorten van de dragers gebeurd door het inzagen van de onderkant van het onderstel, hierbij wordt er een bepaalde hoogte hout weggezaagd. Dit bedraagt meestal maar enkele centimeters, maar dit kan voor u net het verschil opleveren waardoor u comfortabel kunt zitten!
Zowel constructief als wanneer deze dragers zijn voorzien van laden is er natuurlijk een beperking in de hoogte die ingezaagd kan worden.
Wij nemen dit, alsmede de houtsoort en de toestand waarin het hout is, in ogenschouw en bepalen in samenspraak met de klant welke hoogte aangehouden gaat worden.

Zie onderstaande video voor een uitvoering van deze werkzaamheden.

Mocht u ook geinteresseerd zijn om deze ingreep bij uw tafel uit te laten voeren, of heeft u vragen hieromtrent?
Neemt u dan gerust eens contact met ons op.

Scroll naar boven