Anti-houtworm; De behandeling van een meubel

Het kan weleens gebeuren dat uw antieke tafel last heeft van houtworm, onderstaand geven wij u een uitleg over de behandeling hiervan.

Een tafel van antieke-eettafels.nl is altijd behandeld

Voor de duidelijkheid; al onze tafels krijgen bij binnenkomst een behandeling tegen houtworm, ongeacht of de kenmerken hiervan aanwezig zijn of niet. Hierdoor is het meubel gegarandeerd houtworm vrij!

Wat is houtworm?

Houtworm zijn kleine larven van de houtwormkever, welke hun weg door het hout naar buiten zoeken. Hierbij eten zij zich een weg en ontstaan er gaatjes in het hout. Ook zal er zaagsel van de boorgaatjes in het hout zichtbaar zijn onder het meubel.
Na de analyse van het type houtworm, kan het juiste product ter bestrijding worden gekozen.

Houtworm in een meubel kan op termijn leiden tot verzwakking, waardoor het hout bros wordt en er stukken kunnen afbreken. In het ergste geval is het ook mogelijk dat de houtworm ‘overslaat’ naar een naast staand meubel of een houten vloer.

De behandeling tegen houtworm

Eerst dient het meubel stofvrij te worden gemaakt en de houtwormgaatjes te worden schoongemaakt.
U dient vervolgens uw meubel met een kwast in te smeren tegen de houtworm. Dit moet ca 72uur intrekken, belangrijk is er hierbij voor te zorgen dat dit in een geventileerde ruimte gebeurd. Het product kan nogal onaangenaam ruiken.
Eventueel kan het nodig zijn uw meubel weer te behandelen met kleursel of meubelwas om de kleur weer op te halen.

Zie onderstaande video over de behandeling van een meubel tegen houtworm.

Specialisten in bestrijding van houtworm

U kunt bij ons altijd terecht voor de bestrijding tegen houtworm, met onze kennis van zaken weten wij ieder meubel adequaat te behandelen.
Neemt u hiervoor gerust eens contact met ons op.

Scroll naar boven