franse tafel

De Franse tafel

Een Franse tafel wordt door velen gekend als het summum onder de antieke tafels.
De hoge kwaliteit van deze meubels alsmede de uitstraling en uiteraard de associatie met ‘Le bon vivant’ zorgen voor een hoge aantrekkingskracht hiervan.

franse tafel


De leeftijd en het verhaal wat achter iedere tafel schuil gaat maakt ze stuk voor stuk tot unieke en spraakmakende objecten.
Veelal zijn het eerlijke boeren tafels welke niet als designobjecten zijn gebruikt, maar waaraan goed is geleefd. Hieraan ontlenen ze hun unieke patine!

Aantrekkingskracht op Engelsen

Deze aantrekkingskracht heeft helaas tot gevolg dat de tafels op het Franse platteland steeds schaarser worden.
De Engelsen bijvoorbeeld staan erom bekend vele van deze tafels naar hun land te hebben verscheept, wellicht bent u bekend met het TV programma ‘Salvage Hunters’ waarin Drew Pritchard regelmatig op het Franse platteland te vinden is om inkopen te doen.
Bekijk bv. deze link, waarin hij een marmer tuintafel koopt.

Daarnaast is het ook in Frankrijk niet ongebruikelijk dat goede meubels binnen de familie blijven.

Contacten met Franse antiquairs

antiquair in Frankrijk

Het hebben van de juiste connecties is dan ook onmisbaar bij het zoeken naar deze tafels.
Door onze jarenlange ervaring met inkoop in dit land hebben wij vele goede contacten opgedaan met antiquairs en handelaren ‘le marchand’.
Hierdoor zijn wij voor de inkoop met regelmaat in Frankrijk te vinden. Het focusgebied hierbij is het midden van het land, en omvat grofweg de regio’s Normandië, Ile de France, Bourgogne-Franche-Comté.

Vooral in de regio’s Ile de France en de Bourgogne treft men nog de echt hoogwaardige en kwalitatief goede ‘antieke Franse tafel‘ aan.
Deze regio’s zijn altijd redelijk welvarend geweest, wat de aanwezigheid van de hoge kwaliteit meubels zal verklaren.

Van kloostertafel tot coulissentafel

Het moge voor zich spreken dat de ‘Franse tafel’ niet éénduidig is aan te wijzen. Er zijn een variëteit aan houtsoorten gebruikt voor de vervaardiging en diverse vormgevingen.

U vindt bij ons het gehele scala aan modellen van antieke Franse tafels. Wij hebben tafels uit kastelen, de zogenaamde kloostertafels, alsmede robuuste boerentafels met een stoere balk tussen het onderstel.

De elegante Coulissentafels welke in lengte aangepast kunnen worden kunt u ook met regelmaat bij ons vinden.

Bekijk rechtsboven in het menu ons aanbod of zie de contactpagina over hoe u ons kunt bereiken.

Scroll naar boven