Eettafels

Een antieke eettafel is er in veel verschillende afmetingen en houtsoorten te verkrijgen.
De meeste houtsoorten hebben zo hun eigen specifieke kenmerken qua nerfstructuur en hardheid van het hout. Ook de kleuren willen nogal eens verschillen. Zo staat kersenhout erom bekend meestal een rode gloed in zich te herbergen, echter er zijn ook gele of juist donkerbruine varianten van dit hout.
Hetzelfde geldt voor eikenhout, het grote publiek kent dit als een donkere houtsoort, maar er zijn ook tafels van juist blond eikenhout!

Antieke eettafel kopen, het aanbod gerangschikt naar lengte.

Indien u geinteresseerd bent in het kopen van een antieke eettafel is naast de kleur eigenlijk de afmetingen van de tafel het belangrijkste aspect.
Hierdoor hebben wij ervoor gekozen het aanbod van de tafels te rangschikken naar lengte. U bent hierin waarschijnlijk toch beperkt door de afmetingen van uw kamer, of door het aantal stoelen wat u reeds heeft.

Klik hieronder op de tafellengte van uw keuze.

Lengte < 2,00m

Lengte 2,00-2,50m

Lengte 2,50-3,00m

Een antieke eettafel kent een heel verleden.

Een antieke eettafel is een verrijking van uw interieur, de tafels hebben vaak een verleden van meer dan 200 jaar achter zich. Beeld u zich eens in hoeveel mensen hieraan reeds gezeten hebben en welke conversaties zullen er gevoerd zijn?
De eettafels zijn stuk voor stuk zeer degelijk gebouwd en waar nodig door ons gerestaureerd, hierdoor staan deze tafels garant voor nog eens eenzelfde levensduur.
Door deze combinatie van factoren kennen de eettafels dan ook vaak een prachtige patine en daarbij behorende uitstraling.

De restwaarde

Waarschijnlijk is dit geen directe beweegreden om tot de aankoop over te gaan, maar het is toch zeker een punt welke in uw overwegingen meegenomen zou moeten worden.
Een nieuwe eettafel heeft bij het verlaten van de winkel al ongeveer 60-70% van zijn waarde afgeschreven. Naar mate de jaren verstrijken zal dit alleen maar meer worden.

Een antieke eettafel daarentegen kent een hogere restwaarde omdat deze een veel lager percentage afschrijft na aankoop. Het grote pluspunt hierbij is dat naar mate de jaren verstrijken deze tafel alleen maar in waarde zal toenemen.
De tafels wordt immers gewaardeerd om zijn leeftijd!

Scroll naar boven